Livsstil

Kvinner i forhold mister lysten oftere enn menn

Artikkel av: Karen Thue
14. september 2017 - 12.28

Kvinner i et fast parforhold mister i større grad lysten på sex enn det menn gjør, skriver Forskning.dk.

Det er en av konklusjonene bak en ny britisk studie, som bygger på tall fra den største nasjonale undersøkelsen som er gjort av av seksuell helse.

Tallene viser at kvinner har halvparten så mye sexlyst i et fast parforhold, som menn. Dessuten viser den at kvinner i forhold som har vart i mer enn ett år, har mindre lyst på sex enn de som har vært i et parforhold i et år eller mindre.

Undersøkelsen bygger på intervjuer med 6.669 kvinner og 4.839 menn i aldersgruppen 16-74 år.

34 prosent av kvinnene og 5 prosent av mennene fortalte at de manglet lyst. 62 prosent av kvinnene og 53 prosent av mennene som ikke hadde seksuell lyst, var dessuten triste på grunn av dette. 

Undersøkelsen viste videre at de som var i stand til å snakke åpent om sex med partneren sin i mindre grad var seksuelt frustrerte - det gjaldt både menn og kvinner.

Ifølge studiens hovedforfatter og professor i psykologi på University of Southampton, Cynthia Graham, illustrerer studien noen viktige poeng i forhold til behandlingen av manglende sexlyst. 

- Det fremhever behovet for å vurdere og - om nødvendig - behandle problemer med sexlyst på en helhetsorientert-, parforholds- og kjønnsspesifikk måte, forteller hun. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.