Livsstil

Så mye tid bruker vi på sosiale medier

Bruken av sosiale medier har økt dramatisk de siste tre årene.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
25. september 2017 - 08.26

Den globale gjennomsnittspersonen tilbringer nå så mye tid med sosiale medier at det fordelt over hele livet vil bli fem år og fire måneder på Facebook, YouTube, Instagram og Snapchat, skriver forskning.no.

Ungdom og kvinner leder an, likevel tilbringer alle grupper i samfunnet stadig mer av tiden sin på nettet. Bare siden 2012 har tiden folk i verden bruker på sosiale medier økt med tre kvarter hver dag.

Statistikken bak tallene over er ifølge nettstedet produsert av selskapet GlobalWebIndex, en privat virksomhet som samler data fra 18 millioner personer med nettilgang i 40 ulike land, inkludert India, Kina og USA.

Stadig mer av nettaktiviteten til folk foregår på telefonen, noe som forklarer mye av økningen, skriver forskning.no.