Livsstil

Er mørk sjokolade virkelig sunt?

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
10. oktober 2017 - 13.18

Joda, det stemmer at mørk sjokolade har noen gunstige helse-effekter og kan nytes uten skyldfølelse på daglig basis. Men hvor mye du spiser - det har også noe å si, skriver CNN.

Spiser du mye kan du få i deg for mye fett, sukker og ekstra kalorier som kan ramme helsen din. Så hva slags mørk sjokolade skal du kjøpe, og hvor mye kan du spise for å holde deg på den sunne siden?

Først bør du kjøpe en sjokolade med minst 60 prosent kakao. Generelt er det slik at jo høyere prosent, jo bedre er sjokoladen for helsen din, forklarer Matt Hartings, som er assisterende kjemiprofessor ved American University. 

- Sjokoladene med høyere prosent kakao er bedre enn de med lavere prosent, som melkesjokolade og hvite sjokolader, fordi de har mindre sukker og fett, sier han.

Har du mulighet bør du også velge en sjokolade med naturlig, rå kakao fremfor prosessert kakao, ettersom den prosesserte kakaoen behandles på en måte som fjerner mye av de sunne stoffene. 

Til slutt bør du begrense porsjonen til 1 ounce, rundt 28,5 gram daglig, ca. 150 kalorier, for å gjøre sjokolade opplevelsen så sunn som mulig.