Livsstil

Menn er naive til kvinners utroskap

En ny studie viser at menn ikke forstår seg på emosjonell utroskap.

Foto: NTB/Sacnpix

Foto: NTB/Sacnpix

Artikkel av: Karen Thue
20. oktober 2017 - 06.58

Menn faller gjennom når det gjelder emosjonell utroskap og skjønner ikke hvor ille dette kan være, forklarer Leif Edward Kennair, professor ved institutt for psykologi ved NTNU til Dagbladet

Kennair er medforfatter i studien der 92 hetrofile, unge studentpar deltok. Studien viser at kvinner og menn er enige i alvorsgraden av seksuell utroskap, men ifølge Kennair, er forskjellen på menn og kvinners oppfatning av emosjonell utroskap tydelig.

- Det er veldig fascinerende. Menn blir mindre lei seg enn kvinnene hvis de utsettes for emosjonell utroskap. De skjønner heller ikke selv at de har gjort noe galt. Fra mannens perspektiv er ikke emosjonell utroskap en like viktig trussel mot forholdet, sier han.

Ifølge Kennair kan holdningen til emosjonell utroskap gjøre heterofile menn mer sårbare for å miste sin partner. Ifølge psykolog og professor Frode Thuen, skjønner ikke menn alvoret. 

- Menn kan undervurdere situasjonen. For eksempel at de ikke ser hvor alvorlig en nær forbindelse til en kollega kan være, sier Thuen. 

Ifølge Thuen bekrefter studien funn fra tidligere forskning.

- Kvinner og menn har fra tidenes morgen hatt ulike disposisjoner. Mens kvinner er redde for å bli forlatt av mannen, er mannen redd for at andre enn ham skal føre arvematerialet videre, sier han til avisen.