Livsstil

Nå kommer avokado "light"

Artikkel av: Karen Thue
18. oktober 2017 - 15.15

I Spania får du nå kjøpt en avokado som er avlet frem med 30 prosent lavere kaloriinnhold enn den vanlige, skriver KK.no.

Avokadoen er elsket på grunn av sitt unike næringsinnhold, sin gode smak og kremede konsistens. Men med et høyt fettinnhold, omlag 20-30 gram per frukt, er enkelte skeptiske til å spise for mye av den. 

Cathrine Øverås Frisvold er ernæringsfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, og har fått med seg nyheten om en lettavokadoen.

- Det skjer stadig noe nytt innen utvikling av nye sorter frukt og grønt, og det er spennende for oss forbrukere. Avokado er i vinden som aldri før, det skyldes bra næringsinnhold, god smak og mange bruksområder, sier Frisvold til KK og legger til:

- Et høyt fettinnhold gir også en del kalorier, og for de som er veldig glad i avokado kan kanskje en lightvariant være nyttig for å unngå kalorioverskudd og vektøkning. Men, for de aller fleste av oss går det helt fint å spise vanlig avokado, som for øvrig har et høyt innhold av enumettet fett, som er gunstig for oss.

Ifølge matvarekjeden Kiwi spiser vi nordmenn mest avokado i hele Europa, og i 2015 ble det solgt rundt 40 millioner avokado over disk fra norske dagligvarekjeder. Et tall som øker hvert år, skriver nettsiden.