Livsstil

Oslo på Lonely Planets topp 10-liste

Oslo burde stå på alle reisendes ønskeliste neste år, hevder Lonely Planet. – Aldri før har det vært  bedre å besøke denne kule skandinaviske hovedstaden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
24. oktober 2017 - 15.24

«Oslos sjarm har seilt under den skandinaviske radaren altfor lenge, men denne kompakte hovedstaden stiger raskt», står det i Lonely Planets «Best in Travel 2018».

Boken trekker fram parker og kajakkturer på Oslofjorden, «for ikke å snakke om en kaffekultur som kan måle seg med København og Stockholm». Oslo er den eneste nordiske byen på topp 10-listen , som toppes av Sevilla i Spania.

– Oslo har kommet inn på vår topp 10-liste over byer som bør besøkes i 2018 fordi besøkende kan oppdage nyskapende arkitektur og museer de ikke kan gå glipp av ved siden av kule barer, bistroer og kafeer. Med mye både å se og gjøre neste år, har det aldri vært et bedre tidspunkt for å besøke denne kule skandinaviske hovedstaden, forklarer redaktør Tom Hall i guidebok-forlaget.

Christian Lunde, administrerende direktør i Visit Oslo, mener at å komme på en av Lonely Planets topp 10-lister er noe av det største man kan oppnå i reiselivsbransjen.

– Dette er helt rått! Å bli valgt ut av Lonely Planet er en stor ære for oss, sier Lunde.

Chile topper topp 10-listen for land å besøke, Belfast og Causeway coast utpekes som den beste regionen og Tallinn i Estland som stedet reisende får mest for pengene.

(©NTB)