Livsstil

Ertvaag åpner galleri til 40–50 mill.

Eli Lilleeng Ertvaag har brukt 40–50 millioner kroner på å bygge det kommersielt kunstgalleriet BGE Contemporary Art i Stavanger.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
2. november 2017 - 09.17

Så sent som i 2015 kjøpte Eli Lilleeng Ertvaag en trang parkeringsplass mellom verneverdige bygninger og store trær for 13,5 millioner kroner av Telenor Eiendom, skriver DN.

- Det er første gang det er bygget et så stort privat kommersielt galleri i Norge. Det blir butikk, håper jeg, sier Lilleeng, som, ifølge avisen ikke har spart på noe.

- Bygget har kostet rundt 30 millioner kroner.

Initialene BGE står for Brandstrup, Gillespie og Ertvaag, og nettopp ekteparet Kim Brandstrup og Marit Gillespie spiller en nøkkelrolle i prosjektet. Paret driver det veletablerte Galleri Brandstrup i Oslo, som eier halvparten av det nye driftsselskapet i Stavanger, skriver DN.

Selv om Lilleeng Ertvaag samarbeider med Galleri Brandstrup på driftssiden, er det hun alene som eier det nye bygget. Ektemannen Ole Ertvaag, som er en av oljebyens mest velstående menn gjennom sin rolle i oppkjøpsselskapet HitecVision, er ikke involvert, skriver avisen.

- Ikke annet enn at han må heie. Jeg tror han har nok med det han holder på med. Han er tvunget til det. Men han har sin egen interesse, og det er bil, sier hun til DN.

Lilleeng Ertvaag har ifølge avisen brukt 40–50 millioner kroner på å bygge det kommersielt galleriet.