Livsstil

Færre lytter på radio

Nordmenn hørte mindre på radio i oktober i år enn i samme måned i fjor. Verst går det ut over NRK, viser ferske tall fra Medietilsynet.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
10. november 2017 - 15.10

Radiolytting har gått jevnt ned siden 2014, en nedgang også andre medier har merket i samme periode. Fra oktober i fjor til oktober i år hører nordmenn ti minutter mindre på radio per dag, daglig lytting har minket fra 87 til 77 minutter.

Det tilsvarer en nedgang fra 68 til 64 prosent i andelen som lytter på landsdekkende radio. I takt med slukking av FM-nettet har også frafallet av lyttere økt gradvis i løpet av året.

Nedgangen er så markant at Medietilsynet ikke er i tvil om at det skyldes at det riksdekkende FM-nettet slukkes og at digitalradio overtar.

– Henger sammen med radioskiftet

– Det er grunn til å tro at den økte nedgangen i samlet radiolytting i 2017 henger sammen med radioskiftet som er gjennomført i store deler av landet, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

NRK opplever størst nedgang med 8,8 prosentpoeng færre lyttere de siste 12 månedene. P4-gruppen går ned 1,3 prosentpoeng samme periode, mens Bauer Media går opp 0,6 prosentpoeng

– Fordi NRK totalt sett har flest lyttere og også er den aktøren som har slukket sine FM-sendinger først i de fleste slukkeområdene, er det ikke overraskende at NRK har den største nedgangen, sier Velsand.