Livsstil

- Ikke dropp frokosten!

Nyere forskning viser at de som dropper frokost har klart høyere risiko for hjertesykdom og diabetes.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
1. november 2017 - 12.22

Ifølge denne studien har de som dropper frokosten oftere en usunn livsstil og høyere BMI, skriver kk.no.

– Funnene er interessante. Tidligere studier har vist at det å spise energirik mat om morgenen istedet for på ettermiddagen/kvelden, kan ha positiv innvirkning på kroppsvekten og glukose/insulin-metabolismen, sier Catia Martins, førsteamanuensis ved Instiltutt for klinisk og molekylær medisin, ved NTNU.

– Resultatene viser at de som droppet frokosten har en mer usunn livsstil, med dårligere kosthold, høyere alkoholinntak og røyking. Dette øker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdom, sier Elin Sørli Kildahl, klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole, ifølge kk.no

Hun mener det er interessant at selv når forskerne tok hensyn til kosthold og andre risikofaktorer forbundet med hjertesykdom, så de fortsatt en gunstig effekt av å spise en stor frokost.

– En mulig forklaring kan være at et høyt kaloriinntak gir bedre blodsukkerkontroll gjennom dagen som igjen virker positivt inn på vekt og helse.