Livsstil
Dette produktet har ingen tilknytning til redaksjonene i Hegnar Media.
Hegnar Agenda
Annonsørinnhold

Ta testen: Skyldes vektøkningen lite testosteron?

Lurer du på om testosteronnivået ditt er lavt? Eller er du bare nysgjerrig på hvordan det ligger an? Denne enkle testosterontesten gir deg en indikasjon.

1. desember 2017 - 14.20

Det mannlige kjønnshormonet testosteron bidrar til at menn blant annet får mørk stemme, kraftig hårvekst, store muskler og mulighet til å reprodusere seg. I 20-årene og starten av 30-årene er testosteronnivået på topp – før det sakte men sikkert blir lavere.

Måling av testosteronnivå

For å få et tydelig svar på om du har testosteronmangel, må du ta en blodprøve hos fastlegen. Men det finnes imidlertid en langt enklere måte å få svar på hvordan det ligger an.

Ta testosterontesten!

ADAM (The Androgen Deficiency in Aging Males) er en enkel testosterontest som kan gi deg en indikasjon. Testen går ut på at du svarer på 10 enkle spørsmål om deg selv, før du får du en score.

  • Høy score: Over 80%
  • Middels score: 50-80%
  • Lav score: Under 50%

 

Få svar på om du bør ta grep

Scorer du høyt trenger du ikke bekymre deg for lavt testosteronnivå ennå, og bør heller konsentrere deg om å forebygge.

Middels eller lav score er ikke nødvendigvis farlig, men gir en pekepinn på at du bør ta grep. Hos enkelte menn blir testosteronnivået såpass svekket at de må få behandling i form av testosterontilskudd, mens andre klarer å øke testosteronnivået naturlig ved å ta smarte livsstilsvalg. 

Få en indikasjon på testosteronnivået ditt.  

Ta testosterontesten!

Finn ut om du har lavt testosteronnivå – tpluss.no

Lurer du på om testosteronnivået ditt er lavt? Eller er du bare nysgjerrig på hvordan det ligger an? Ta testosterontesten!

Annonsørinnhold