Livsstil

Tre kaffe om dagen er bra for deg

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
24. november 2017 - 10.11

De som drikker tre eller fire kopper kaffe hver dag, kan redusere sjansene for tidlig død, ifølge en nyere studie, skriver CNBC.

Mer enn 200 studier viser at kaffekonsum «oftere er assosiert med fordel enn skade», og det inkluderer også mennesker som drikker syv kopper kaffe eller mer.  

Forskere ved University of Southampton i Storbritannia samlet observasjonsdata om effekten av kaffe på alle aspekter ved menneskekroppen, og resultatene ble publisert i British Medical Journal tirsdag.

Eksperter advarte om ikke å begynne å drikke kaffe eller øke inntaket. For mye kaffe for kvinner under graviditeten kan også være skadelig, ifølge studien.

Studien viste at de som drakk tre kopper kaffe hver dag reduserte risikoen for hjerteproblemer, sammenlignet med de som ikke drikker kaffe. Å drikke kaffe var også knyttet til lavere risiko for diabetes, leversykdom, demens og noen kreftformer.

Mens tre av fire kopper kaffe mest sannsynlig var det optimale tallet, var likevel syv kopper om dagen fremdeles bedre enn ingenting.