Livsstil

De yngste seerne er «ekstrem strømmere»

- Det er få ting som irriterer en treåring i trassalderen mer enn hvis hun eller han ikke får bestemme selv hva de skal se på. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
2. desember 2017 - 09.04

Barne- og ungdomskanalen NRK Super feiret tiårsjubileum fredag.

En kartlegging av norske barns medievaner gjort av analysebyrået Kantar TNS viser at Youtube er den ukentlige mest brukte nett-tv-tjenesten blant barn mellom tre og elleve år. NRK Super kommer på annenplass, mens Netflix havne på tredje, skriver DN.

– Da vi startet NRK Super for ti år siden, var ikke strømming noe vi snakket veldig mye om. Den gangen var det Disney Channel og andre lineære stasjoner som var de store konkurrentene. Nå er det Netflix og Youtube, sier programredaktør Hildri Gulliksen i NRK Super.

– Jeg tror ikke det er en pedagog i verden som klarer å omvende barn som er vant til å bestemme selv til å se mer på «vanlig tv», og jeg har sett at det er få ting som irriterer en treåring i trassalderen mer enn hvis hun eller han ikke får bestemme selv hva de skal se på. Barna er «ekstrem strømmere» som er først på toget når gamle vaner endres, og vi ser også at de strømmer utrolig mye mer enn hva voksne gjør, sier Gulliksen til DN.