Livsstil

Disse landene har den beste livskvaliteten

København. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix.

København. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
29. januar 2018 - 11.07

U.S. News & World Report 2018 Best Countries ble over 21.000 deltakere bedt om å evaluere 80 land ved å rangere dem i henhold til 65 attributter. Blant annet økonomisk påvirkning, makt, statsborgerskap og livskvalitet, som samlet bidro til å avgjøre hvert lands suksess som en moderne nasjon, skriver CNBC.

For å avgjøre hvilke land som ble oppfattet som å ha den beste livskvaliteten, målte forskerne på disse ni attributtene: gunstige priser, kvalitet på arbeidsmarkedet, økonomisk stabilitet, familievennlighet, inntektslikhet, politisk stabilitet, sikkerhet, kvaliteten på det offentlige utdanningssystemet og kvaliteten på det offentlige helsesystemet.

Her er de 10 landene som tilbyr den beste livskvaliteten:

  1. Canada
  2. Danmark
  3. Sverige
  4. Norge
  5. Australia
  6. Sveits
  7. Finland
  8. Nederland
  9. New Zealand
  10. Tyskland