Livsstil

Illums Bolighus vokser på kvalitetsbevisste nordmenn

Kjøpesterke nordmenn er blitt god butikk for Illums Bolighus, som nå må flytte ut av House of Oslo før bygget rives.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen / Caroline Ørvik
7. januar 2018 - 09.40

Det danske designmøbelhuset fortsetter salgsveksten i Norge, skriver Finansavisen. I 2006 åpnet kjeden sin første butikk i Oslo, og for fire år siden åpnet selskapet en butikk på 2.500 kvadratmeter i Bergen, som bidro til en omsetningsvekst på 46 prosent i 2014.

- God start

Veksten har fortsatt, og i perioden oktober 2016 til og med september 2017 endte desigmøbelhuset med en vekst på nesten 15 prosent sammenlignet med året før.

- Det er klart vi er fornøyde. Gjennomsnittskjøpet i Oslo er dobbelt så stort som i Danmark. Det skyldes nok at kjøpekraften er større i Norge og at nordmenn er kvalitetsbevisste. Vi har fått mange lojale kunder i Norge, sier adm. direktør Henryk Ypkendanz i Illums Bolighus, ifølge avisen.

I midten av september i fjor åpnet Illums over fire etasjer i GlasMagasinet i Oslo. Illums Bolighus opererer med avvikende regnskapsår, og dermed inngår bare en halv måned av omsetningen fra den nye butikken i omsetningen for 2016/2017.

- Vi har hatt en veldig fin åpning. Det er fantastisk godt for oss å være i Norge og det går veldig bra for oss. Vi er stolte av å ha fått bli en del av dette kjøpesenteret, og omsetningen de første tre månedene har vært tilfredsstillende. Samtidig er det foregående kvartalet det beste for vår bransje, så vi forventer ikke at omsetningen holder seg på det nivået, sier 29Ypkendanz.

Han forteller at Illums i februar/mars vil gjøre noen endringer i butikken på GlasMagasinet.

- Det er naturlig med noen justeringer etter en åpning. Dette blir vår flaggskipbutikk.

Det danske designmøbelhuset forbindes først og fremst med interiør og skandinavisk design, men har i senere år også lansert kleskolleksjoner til dame og herre.

Nytt lokale i Oslo

Butikken i House of Oslo i Vika må legges ned fordi bygget skal rives. Det er Storebrand og Aspelin Ramm som eier halvparten hver av eiendommen og dermed det nye milliardbygget som er planlagt ferdig i Ruseløkkveien 26 i 2021.

- Det er trist at en butikk vi har vært veldig fornøyd med og som kundene liker, må legges ned. Vi skulle gjerne fortsatt, men vi kan ikke være i et hus som skal rives ned, sier Ypkendanz, ifølge Finansavisen.

Av House of Oslos nettside fremgår det at butikkene Anton Sport, Habitat, Jernia, Just Fashion, KAN frisør, Meny, raun, Savannen interiør og Vika sov & bad alle flyttet ut før årsskiftet eller flytter fra senteret i løpet av februar.

Illums Bolighus har ifølge avisen fått tilbud om og akseptert en leieavtale i Storebrands lokaler i Vikaterrassen, ikke langt unna House of Oslo. Planen er å åpne på sensommeren i år. Foreløpig er det uklart hvor stort butikklokalet vil bli, men sortimentet skal være likt det i butikken som legges ned.

- Vi har fått tilbud om å lage en ny, fin butikk i Vikaterrassen i Storebrands tidligere hovedkontor. Det er viktig for oss å ha gode parkeringsmuligheter for kundene, og det får vi også her. Vi har også mange dyktige ansatte som blir flyttet over i den nye butikken. Vi skal ikke ut av House of Oslo før vi kan åpne den nye butikken, poengterer den danske eieren, som selv sitter på 50 prosent av aksjene i det danske morselskapet.

Vurderer flere butikker

Han begynte å jobbe i Illums Bolighus da han var 22 år, i 1982. I 2005 kjøpte han hele selskapet sammen med en gruppe investorer. I dag er Illums Bolighus etablert i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. I fjor åpnet tre nye butikker, i Stockholm, København og på GlasMagasinet i Oslo.

- Ser dere etter flere lokaler i Norge?

- Jeg tenker at to butikker i Oslo er bra, i tillegg til at vi har en fin butikk i Strandgaten i Bergen. Vi kikker på Stavanger og Trondheim, som er naturlig for oss. Norge er et stort, fint land. Det har vært en fornøyelse i disse ti årene i Oslo, og vi vet at nordmenn også kommer til København og allerede kjenner konseptet.