Info

SAS utsetter flykjøp

Utsetter kjøp av langdistansefly frem til oktober.

29. juni 1999 - 13.35

Ledelsen i SAS har besluttet å utsette kjøpene av nye langdistansefly frem til oktober. Grunnen til utsettelsen er at en del kostnadsreduksjoner selskapet hadde planlagt å gjennomføre ikke har gått helt etter planen. Ledelsen i SAS har besluttet å utsette kjøpene av nye langdistansefly frem til oktober. Grunnen til utsettelsen er at en del kostnadsreduksjoner selskapet hadde planlagt å gjennomføre ikke har gått helt etter planen.

Selv om man har valgt å utsette kjøpene av nye fly, har ledelsen mer eller mindre bestemt seg for hvem som skal levere flyene når tiden er inne. Den europeiske flyprodusenten Airbus er valgt fremfor amerikanske Boeing.

- Vi har valgt å utsette kjøpene av nye fly frem til oktober, grunnet kostnadsreduksjoner som ikke er i ferdig gjennomført, fortalte konserndirektør Vagn Sørensen i en uttalese. Sørensen avviser at det koster SAS noe ekstra å utsette kjøpene av nye langdistansefly, ettersom tilbudet fra Airbus vil stå frem til oktober.