Info

Drit i DnB!

- Bytt bank. DnB er altfor dyr, sier Forbrukerrådet.

19. juli 2001 - 09.38

I går valgte DnB å sette opp boliglånsrenten for lån utenfor 60 prosents sikkerhet med 0,25 prosentpoeng. Renten trer i kraft i september. Bakgrunnen er økte pengemarkedsrenter det siste halvåret, samtidig som at Kredittilsynet har uttrykt bekymring for at bankene ikke har tatt seg tilstrekkelig betalt for risikoen i lånene.

Innskuddsrenten, derimot, lar storbanken være.

- Bytt bank. DnB er altfor dyre, sier rådgiver Jan Schrøder i Forbrukerrådet til VG, og går ytterligere til angrep på storbanken.

- Når DnB referer til at pengemarkedsrenten er gått opp, så er det fullstendig galt. Den har ligget uendret i flere måneder. Det er greit nok å sette opp rentene, men da må man bruke korrekte argumenter.

Forbrukerrådets mann kommer derfor med følgende oppfordring:

- DnBs rentehopp er det samme som å oppfordre folk til å skifte bank. Det finnes mange banker som er langt billigere, og som mer enn gjerne tar imot nye kunder. DnBs kunder bør nå sjekke ulike lånetilbud og bytte bank, sier Schrøder.

DnBs renteøkning kommer jo da også i et litt merkelig lys, ettersom sjeføkonom Øystein Dørum i DnB Markets er alene om å vente et rentekutt til høsten.