Info

Stenger Marcialonga for nordmenn

Marcialonga kutter antall nordmenn med en firedel neste år og gir alle startnummerne til reiseoperatører som Maxpulse og PWT.

Fra starten i Marcialonga 2012

Fra starten i Marcialonga 2012

Artikkel av: Eline Hvamstad
3. mars 2012 - 09.02

Norwegian til München eller Ryan-Air til Bergamo og leiebil derfra har vært den billige reisemåten for nordmenn som har hvalfartet til Cavalese for å gå Marcialonga de seneste årene. Nå blir det slutt på det.

Fra og med 2013 vil arrangøren av det populære turrennet i Italia redusere antallet nordmenn fra 2.632 i år til bare 2.000 neste år.

I tillegg vil de gi alle startnummerne til turoperatører slik at den eneste måten nordmenn kan få startnummer til den lange marsjen er å betale 9.000 kroner til Maxpulse eller PWT. Ved å reise med rutefly har det frem til i år vært mulig å komme unna med det halve.

Maxpulse er vinneren

- Jeg kjenner til planene, men det er ikke endelig bestemt. Vi skal ha et stort møte i organisasjonskomitéen om to-tre uker. Da vil det bli tatt en beslutning, sier pressetalsmannen Mario Fachini på vegne av Marcialonga-arrangøren.

De norske turoperatørene kan imidlertid gni seg i hendene. Når norske skiløpere ikke lenger kan melde seg på direkte og fly billig selv, økes deres inntekter dramatisk. Den store vinneren fra forandringen er Maxpulse. Selskapet hadde med seg 350 skiløpere til Marcialonga i fjor og har gått inn som sponsor av det lange turrennet. Neste år er de forespeilet så mange som 900 plasser i Marcialonga.

PWT var den største operatøren fra Norge i år med rundt 600 plasser. Disse skal etter det Finansavisen kjenner til være forespeilet rundt 550 plasser neste år. I tillegg til disse store aktørene er det ytterligere fire som får plasser. Disse er Sportslink, Sport & Helsereiser, Vacanca Inn og Nye Høyder.

Vil ha lokale

- Vi har vært heldige ved at vi har gått inn som sponsor. Det er årsaken til at vi får mange plasser, sier adm. direktør Jørn Petter Balslev i Maxpulse til Finansavisen.

- Arrangøren skal gjøre dette slik de gjør det i New York Marathon der startnumre kun er tilgjengelig gjennom turoperatører.

- Hvorfor gjør de dette?

- De ønsker å ta vare på lokalmarkedet sitt. De vil unngå å ikke ha deltagere igjen hvis nordmennene skulle forsvinne. Med lokalmarkedet mener jeg Italia, Østerrike og Sveits. Men dette rammer også Sverige som får 700 plasser neste år, sier Balslev.

- Dette høres ut som en god deal for dere.

- Ja. Så da gjelder det å sy sammen et godt opplegg. Vi får se hvordan vi gjør det.

- Betyr det at Jørgen Aukland må reise med Maxpulse neste år?

- Arrangøren har sagt at de vil ha noen VIP-plasser og plasser for eliteløpere for slike som for eksempel de beste på Team United Bakeries, sier Balslev.

FØLG HEGNARSPREK PÅ FACEBOOK!