Info

Lavkarbo øker risikoen for slag

"Low carb, high fat"-kosthold kan fremkalle hjerte- og karsykdommer.

Bacon. FOTO: SCANPIX.

Bacon. FOTO: SCANPIX.

Artikkel av: Eline Hvamstad
27. juni 2012 - 08.50

Proteinrik kost med like karbohydrater øker risikoen for hjertesykdommer og slag, viser en ny svensk-amerikansk studie, skriver di.se.

Forskere ved Karolinska instituttet og Harvard-universitetet har fulgt 43.000 kvinner i Uppsala-regionen i Sverige i en av de største vitenskapelige undersøkelsene som noensinne har blitt gjort på lavkarbo-dietter og langtidseffekten.

Hele 1.270 av kvinnene ble rammet av slag eller hjerteinfarkt, og risikoen økte i takt med at de kuttet ned på karbohydrater og spiste mer protein.

Studien ble gjort på bakgrunn av den populære Atkins-dietten mange kvinner har valgt å følge og den oppblomstrende LCHF - low carb, high fat.

I Norge er den kjente bloggeren, Caroline Berg Eriksen, også kjent som "Fotballfrue" en tilhenger av LCHF.

Akkurat nå: Over 3.745 følger HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!