Info

Supermosjonist bruker 112.000 kroner i skisesongen

Toppmosjonist Claus sellevoll vil ikke la det stå på utstyret når startskuddet går i de største turrennene.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
14. mars 2013 - 08.45

Det koster å være hardtsatsende toppmosjonist. Skuespiller Claus Sellevoll har utstyr for 80.000-90.000 kroner, men det er transport til og fra snø som virkelig tapper vestlendingens konto, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er mye utstyrshysteri blant birkebeinerne. Selv har jeg brukt en del penger, men er bevisst på hva jeg kjøper, og jeg bruker alt jeg har, sier Sellevoll til avisen.

I fjor gikk han Birken på 2.:37, og har i år planer om å gå enda fortere. Da kan det ikke stå på utstyret.

- Det er totalopplevelsen man er på jakt etter. Ski, smurning og god form er en lidenskap som jeg prioriterer. Det hører med å investere både tid og penger på dette. men jeg kjøper ikke uvettig. Pulver bruker jeg kun under skiene i de største konkurransene. Og jeg har ikke noe jeg ikke har bruk for, påpeker Sellevoll.

Det som imidlertid har kostet mest denne vinteren, er flere ukentlige turer fra Bergen til Voss.

- Det har vært en dårlig snøvinter her, og da har man ikke annet valg enn å oppsøke nærmeste skiløyper. Det har gått noen liter bensin for å si det mildt, sier toppmosjonisten, som anslår at han totalt har brukt rundt 24.000 kroner på biltransport til treninger og renn denne vinteren.

Følg HegnarOnline på Facebook her!