Info

Glemt botox, nå kommer Photox

Og det er langt billigere.

Foto: Sanpix

Foto: Sanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
20. november 2014 - 10.48

En ny bilderetusjerings-app tar av i USA. Appen har over 32 ulike justeringer, og bildene blir retusjert i løpet av 15 minutter, ifølge Di.se.

En irriterende bh-stropp satte gründerne bak retusjerings-appen, Photox, på ideen.

Louisa Imperiale holdt sin nyfødte datter i armene, men på bildet mannen tok syntes den ene bh-stroppen. Det vekket ideen om å tilby privatpersoner retusjering av bilder. Ett år senere har Imperiale laget en slik app.

Rent praktisk fungerer det slik at bruker bestiller hvilke endringer som skal gjøres, for eksempel "fjern rynker i pannen" eller "mer hår på hodet". Deretter, 15 minutter senere, får man bildet tilbake, reusjert og klart til bruk.

For 25 kroner kan man legge til en sixpack, mens fettsuging kommer på 12-13 kroner.

- Folk bruker Photox både privat og på jobb. Vi har blant annet fått høre at flere advokater har benyttet tjenesten for å se mer troverdig ut på bilder, forteller Louisa.

Hun mener det er et ekstremt press på hvordan folk skal ta seg ut i dagens samfunn, men at appen gjør at man slipper å forholde seg til dette.

Ifølge gründeren er det flest kvinner i alderen 35-50 som benytter seg av appen.

Videre forteller hun at de sier strengt nei til pornografiske bilder, men at de kan forstørre bryster dersom det er ønskelig.