Motor

Audi Allroad i nye klær

Audi lover mer plass og ny teknologi i nye A6 Allroad. Se bildene her.

1. mars 2006 - 12.47

Audi har nå avduket sin nye A6 Allroad i forbindelse med bilmessen i Geneve. Nykommeren får beskyttelsesplater i rustfritt stål foran og bak, sidebeskyttelse, dørlister i aluminium, nydesignet kontrastlakkert støtfanger foran, grill i Audi-familiens nye design med ribber i krom samt to store markerte eksospiper.

Samtidig er Audi A6 allroad quattro gjort betydelig større sammenlignet med forrige generasjon allroad. Lengden er økt med 124 millimeter til 4,934 meter. Bredden er økt med 10 millimeter til 1,862 meter og høyden økt med inntil 64 millimeter avhengig av innstillingen på den adaptive luftfjæringen. Sammenlignet med Audi A6 Avant er målene identiske med unntak av høyden, hvor Audi A6 allroad quattro er 64 millimeter høyere. Med baksetene foldet ned kan bilen romme inntil 1660 liter bagasje. Adaptiv luftfjæring gjør det mulig å senke bakdelen av bilen, slik at innlastingen gjøres betydelig enklere.

Bilen leveres i første rekke med to sekssylindrede TDI-motorer på henholdsvis 2,7 liter (180 hk/ 380 Nm) og 3,0 liter (233 hk/ 450 Nm), samt én V6 FSI-motor på 3,2 liter som yter 255 hk med 330 Nm tilgjengelig. Med største TDI-motor montert, bruker A6 allroad quattro 7,5 sekunder fra 0 til 100 km/t. FSI-motoren akselererer bilen opp i samme hastighet på 7,2 sekunder. På seinsommeren kommer bilen også med en sterk FSI V8er på 4,2 liter og 350 hk. V8eren gjør unna 0 til 100 km/t på 6,3 sekunder.

Kraften overføres via en sekstrinns tiptronic-girkasse, mens veigrepet sikres gjennom permanent quattro og selv-låsende senterstilt differensial som fordeler kreftene 50/50 mellom for- og bakaksel. I ekstreme tilfeller kan 75 prosent av kraften fordeles til en av akslene. Også siste generasjon av stabiliseringsprogrammet ESP med eget terrengprogram er montert. Adaptiv luftfjæring er standard, og gjør at høyden kan justeres 61 millimeter, automatisk eller manuelt. Terreng og hastighet avgjør bakkeklaringen.

I Norge vil Audi A6 allroad quattro bli levert fra kr. 680.000