Motor

BMW i8-sjåfør tatt i 241 km/t på E18

- Han sa han fikk et kick av akselerasjonen og hvor sprek bilen var.

Artikkel av: Øystein Byberg
30. august 2014 - 22.26

Lørdag ettermiddag ble en sjåfør på E18 ved Lillesand målt til en hastighet på 240,6 kilometer gjennom Steinsåstunnelen, skriver Fædrelandsvennen.Mannen kjørte forbi en politimann på sivil UP-motorsykkel.

Mannens førerkort ble naturlig nok beslaglagt på stedet. Føreren skal ifølge Dagbladet ha forklart politiet at han hadde lånt bilen av en kamerat og skulle prøvekjøre den. Det skal dreie seg om den ladbare hybriden BMW i8, som har en toppfart på 250 km/t.  - Han sa han fikk et kick av akselerasjonen og hvor sprek bilen var. Mannen hadde null prikker fra før, og dette sier noe om at man må vokte seg ekstra når man har slike krefter under panseret, sier Øystein Krogstad, distriktsdirektør i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland

Les også: BMW i8 - herlig råskinn på sparebluss

BMW i8 kan denne helgen beskues på Seasight 2014 på Holmen Fjordhotell i Asker, sammen med en rekke andre nye bilmodeller. Se billedkavalkade på Hegnar BILs Facebook-sider