Motor

Disse Kiwi-butikkene får hurtiglader

50 KIWI-butikker får hurtigladere for elbiler. Her kommer de første.

Nissan LEAF på rekke og rad

Nissan LEAF på rekke og rad

Artikkel av: Øystein Byberg
25. september 2014 - 16.42

I dag åpner KIWI Norge sin første miljøbutikk på Auli i Romerrike. En del av miljøtiltakene KIWI har gjort, er installering av første hurtiglader i prosjektet «Grønn parkering».

Nissan og KIWI samarbeider omkring prosjektet som er det mest omfattende hva gjelder utbygging av infrastruktur for hurtiglading. Hurtigladerne vil tilby multilading, det vil si ulike ladeløsninger og vil kunne brukes av de aller fleste modeller på markedet i dag.

Minimum 50 hurtigladere med universell landing- For Nissan er det meget positivt at vi med dette samarbeidet har mulighet til å være med og bygge ut infrastrukturen, slik at elbilkunder får flere lademuligheter, og kan bruke elbilen sin i enda større grad og på lengre turer, sier Rune Pedersen, country manager for Nissan i Norge, i en pressemelding.

- Miljø er viktig for Kiwi, og vi ønsker å gjøre det enklere for kundene våre å velge miljøvennlig. Vi er ekstra glade for å kunne åpne den første hurtiglader for elbiler på vår første miljøbutikk her på Auli, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy. 

Minimum 50 hurtigladere vil installeres i utvalgte butikker landet rundt.

Hurtigladerne, som leveres av Nissan, kan lade opp et normalt batteri inntil 80 prosent på kun 30 minutter.

Nissan, som blant annet står bak landets mestselgende elbil, Nissan LEAF, har utviklet en hurtiglader som ivaretar CHAdeMO-standard (som Nissan, Citroen, Mitsubishi og Peugeot benytter), AC-standarden som brukes av Renault og CCS-standarden til Volkswagen og BMW.

Tesla vil også ha mulighet for å lade på CHAdeMO-standard ved bruk av adapter. Det finnes ingen eksisterende hutigladere i dag med tre ladeløsninger, og ladere med alle ladestandarder vil være et forenklende ledd i elbilisters hverdag.

Prosjektdeltakerne  Nissan står for størstedelen av investeringen i oppbyggingen av ladestasjonene, mens Kiwi tilbyr gratis lading for elbileiere ut 2014. Renault og Volkswagen støtter med midler for å få installert egne ladeløsninger.

Nissan har engasjert Infratek for arbeidet med alt forarbeid og selve installeringen av laderne, mens Fortum vil være operatør av laderne etter at de er oppe og i bruk.

De neste hurtigladerneProsjektet Grønn parkering innebærer at minimum 50 universelle hurtigladere bygges ut ved KIWI-butikker landet rundt. Auli er første KIWI-butikk som får laderen på plass, men deretter kommer flere hurtigladere fortløpende og de første stedene de etableres er Oslo, Drøbak, Frogner, Modum, Ullensaker, Noresund, Sokna,  Billingstad, Trondheim og Kritiansand.

Mer detaljert informasjon om de kommende KIWI-butikker som får hurtigladere innen kort tid:

STED

BUTIKK

  

  

OsloOslo

KIWI MØLLAKIWI MØLLA

Thorvald Meyersgate 11Thorvald Meyersgate 11

0555 Oslo0555 Oslo

DrøbakDrøbak

KIWI ULLERUDSLETTAKIWI ULLERUDSLETTA

Loimaaveien 1Loimaaveien 1

1447 Drøbak1447 Drøbak

Sørum/FrognerSørum/Frogner

KIWI    FJELLBOKIWI    FJELLBO

Fjellboveien 1Fjellboveien 1

2016 Frogner2016 Frogner

ModumModum

KIWI ÅMOT SENTRUMKIWI ÅMOT SENTRUM

Stålfjæra 1Stålfjæra 1

3340 Åmot3340 Åmot

UllensakerUllensaker

KIWI KB KLØFTAKIWI KB KLØFTA

Trondheimsveien 62Trondheimsveien 62

2040 Kløfta2040 Kløfta

NoresundNoresund

KIWI NORESUNDKIWI NORESUND

  

3536 Noresund3536 Noresund

RingerikeRingerike

KIWI SOKNAKIWI SOKNA

Hallingdalsveien 30Hallingdalsveien 30

3534 Sokna3534 Sokna

AskerAsker

KIWI BILLINGSTADKIWI BILLINGSTAD

Billingstadsletta 61Billingstadsletta 61

1396 Billingstad1396 Billingstad

TrondheimTrondheim

KIWI NARDOBAKKENKIWI NARDOBAKKEN

Nardobakken 2Nardobakken 2

7032 Trondheim7032 Trondheim

KristiansandKristiansand

KIWI SØRLANDSPARKENKIWI SØRLANDSPARKEN

Barstølveien 60 ABarstølveien 60 A

4636 Kristiansand4636 Kristiansand