Motor

Mondeo får 1-liter, 4x4 eller hybrid

Den store familiebilen Ford Mondeo kan leveres med en motor på 1,0 liter. 4x4 og hybrid blir også tilgjengelig.

Artikkel av: Øystein Byberg
26. september 2014 - 13.29

Når neste generasjon Ford Mondeo lanseres senere i år byr den på et bredt spekter av avanserte elektroniske løsninger og en rekke tekniske nyheter. Blant dem er en kraftig 2.0-liters TDCi-dieselmotor med doble turboer som gir 210 HK og 450 Nm dreiemoment – med betydelig redusert CO2-utslipp.

Nye Mondeo kan også leveres med en modifisert 2.0-liters TDCi-motor med enkel variabel geometri turbo, som utvikler 150 og 180 HK. Denne motoren vil bli tilgjengelig med Fords intelligente firehjulsdrift  som sørger for overføring av dreiemoment mellom for- og bakhjul slik at veigrepet vil være optimalt under alle kjøreforhold.

Nye Mondeo vil også bli den første bilen i klassen med 1.0-liters EcoBoost bensinmotor – som i 2014 ble kåret til Årets Internasjonale Motor for tredje år på rad. Motoren som er tilgjengelig i nye Mondeo er på 125 HK og slipper ut 119 g/km CO2. Motoren er kalibrert for å levere optimaliserte ytelser for et større kjøretøy.

Fords nye 1.5-liters EcoBoost-motor vil også bli tilgjengelig i Mondeo-serien. Denne motoren utvikler 160 HK, mens en 2.0-liters EcoBoost er tilgjengelig med 203 og 240 HK.

En ECOnetic Technology-modell vil bli tilgjengelig med en 1.6-liters dieselmotor med et forventet CO2-utslipp på 94 g/km.

Mondeo Hybrid vil bli den første hybridbilen fra Ford produsert i Europa. Bilen slipper ut 99 g/km CO2 fra en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor kombinert med to elektriske motorer, en som driver hjulene og en annen som produserer regenerert lading – og et 1,4 kWh litium-ion-batteri med en forventet levetid på 10 år og 240.000 km.

- Nye Mondeo fremstår med høy kvalitet i utførelse og materialvalg. Den har et elegant og sportslig eksteriør og med et interiør optimalisert for ergonomi og komfort, sier administrerende direktør hos Ford Motor Norge, Steve Kimber.

- Og nå også med AWD vil Mondeo bli ytterligere attraktiv for norske bilkjøpere, avslutter Steve Kimber.