Motor

Nytt SUV-konsept fra Toyota

Her er Toyotas visjon for crossover i kompaktsegmentet.

TOYOTA C-HR

TOYOTA C-HR

Artikkel av: Øystein Byberg
22. september 2014 - 10.59

TOYOTA C-HR får sin verdenspremiere på den kommende bilutstillingen i Paris og benytter et dristig nytt designspråk. Konseptet kommer med en hybrid drivlinje, og gir et hint fra Toyota om hva slags kjøretøy de ønsker å bidra med i kompakt crossover-segmentet.

Konseptet tar i bruk et uttrykksfullt, nytt “diamant-arkitektur” stylingtema. Under en kompakt og sensuell profil har den nedre delen av bilen blitt utformet for å etterligne overflatene fra en slitesterk og presisjonskuttet edelsten.

Fronten på TOYOTA C-HR Concept er ikke bare en videreføring av “ Under Priority” og “Keen Look” designspråk, men introduserer også nye elementer som gir antydning om en fremtidig designretning for Toyotas biler, fremgår det av en melding fra importøren.

Fra siden ser man en kombinasjon av kraftige hjulbuer og aggressivt vinklede skuldre med en særdeles strømlinjeformet profil.

Baklyktene fremstår flytende og svært distinkte og bidrar til å forsterke de brede skuldrene fra nedre del av karosseriet på TOYOTA C-HR konseptet.