Motor

Solberg i VM-rus: – Ubeskrivelig deilig

I en kaotisk finale ble Petter Solberg søndag tidenes første verdensmester i rallycross. Etterpå slet han med å ta bragden innover seg.

Petter Solbergs rallycross-bil. Foto: Scanpix

Petter Solbergs rallycross-bil. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
28. september 2014 - 21.05

Solberg kjørte inn til sammenlagttriumfen ved å bli nummer tre i italienske Franciacorta. Med to VM-runder igjen leder han med 60 poeng på Toomas Heikkinen. Selv om finnen tar full poengpott i Tyrkia og Argentina, vil det ikke holde. Ved poenglikhet vinner Solberg på flere rundeseirer.

Selv om Solberg satt med en god følelse da han krysset målstreken i søndagens finale, var ikke nordmannen sikker på at han hadde stukket av med VM-seieren.

– Hva skal man si? Dette er helt ubeskrivelig deilig! Måten det hele skjer på, er veldig spesiell. Jeg hadde flaks i finalen, sa en følelsesladd Solberg til NTB.

Spydeberg-mannen var blant flere som fikk trøbbel under finalen i Nord-Italia. Etter en offensiv start ødela han høyre bakdemper. Det spolerte sjansene for seier i VM-runden, men det spilte ingen rolle.

Mester i to bilsporterSiden Solberg ikke var alene om å få problemer, kunne han enkelt styre inn til tredjeplassen som sikret ham VM-tittelen.

– Det blir utrolig å komme hjem til Pernilla (kona) etter dette. Hun kunne ikke være her og må ha hatt det jævlig underveis, sa den ferske verdensmesteren.

Solberg, som vant rally-VM i 2003, er den første noensinne til å vinne VM i to forskjellige profesjonelle bilsporter.

– Det er jo historisk. Det er mange som har prøvd uten å klare det, sa Solberg.