Motor

Volkswagen Touareg blir 35.000 kroner billigere

V6-utgavene til Volkswagen Touareg blir billigere.

VW Touareg. Foto: VW

VW Touareg. Foto: VW

Artikkel av: Øystein Byberg
24. september 2014 - 14.48

Volkswagen Touareg kommer nå i oppgradert versjon med nytt innovativt utstyr og nye og drivstoffgjerrige motorer som gjør bilen rimeligere enn tidligere.

Touareg får nå to nye Euro 6-motorer som gir lavere CO2-utslipp. De mest aktuelle motorene vil fortsatt være 3,0 V6 TDI, hvor innstegsmodellen fortsatt har 204hk/450Nm, mens den største V6 dieselen går fra 245hk/550Nm til hele 262hk/580Nm (+ 17 hk og + 3 0Nm).

4,2 V8 TDI med 340hk/800Nm har fortsatt Euro 5-motor og medfører ingen endringer.

CO2-utslippene går ned på begge V6-motorene, og det fører også til en betydelig lavere pris. 204-hesteren går fra et utslipp på 184 g/km til 173 g/km, mens 262-hesteren går fra 189 g/km til 174 g/km. I tillegg til lavere utslipp blir det også lavere drivstofforbruk, og forbruket på 204-hesteren går fra 0,70 l/mil til kun 0,66 li/mil på blandet kjøring. På den kraftigere motoren faller forbruket fra 0,72 l/mil til 0,66 l/mil.

Dette medfører at innstegsmodellen nå vil koste 747.900 kroner, en nedgang på rundt 35 000 kroner fra tidligere, mens 262-hesteren vil koste 833.300 kroner, noe som er en nedgang på rundt 25.000 kroner.

V8’eren vil koste 1.291.600 kroner.

- Dette er svært gode nyheter for Touareg som allerede er kjent for å kombinere egenskapene til en luksuriøs SUV med sofistikerte terrengegenskaper takket være et avansert firehjulstrekksystem, sier direktør i Volkswagen Norge, Ulf Tore Hekneby, i en melding.

Nye Touareg kommer med nytt innovativt sikkerhets utstyr med Automatic Post Collision Braking System som standard, og en ny adaptiv cruisekontroll.

Utseendemessig har det skjedd flere endringer som gjør designet mer moderne og sportslig. I fronten har Touareg fått nye lykter, frontfanger og luftinntak, mens hekken har fått en ny bakfanger og diffusor. Interiøret har blitt lettere oppgradert med endrede kromrammer, dekor og knapper/brytere.

Når det gjelder utstyrsnivå har Touareg fått nye statiske bi-xenonlys som standard. Dette er tilsvarende løsning som tidligere var på Volkswagen CC, og kunden kan fortsatt oppgradere lyktene til adaptive bi-xenon med LED-kjørelys mot pristillegg. I tillegg får Touareg korsryggstøtte som standard.

- Volkswagen Touareg er en viktig bil for oss, og de nye motorene viser hvordan teknologien går fremover med mer hestekrefter, men med lavere utslipp og dermed også lavere pris, sier Hekneby.