Motor

- Dette er en gamechanger for oss

Bilimportør Nils-Henrik Holmen har flere ess i ermet når han nå slipper en ny elbil ut på markedet.

Nils-Henrik Holmen. Foto: Hegnar.no

Nils-Henrik Holmen. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
12. januar 2017 - 11.25

Elektriske Zoe har vært Renaults storselger i Norge de siste årene. I fjor ble det registrert 1.818 nye Zoe i dette landet, mens tallet i 2015 var 1.634.

Vi føler oss rimelig sikre på at tallet i 2017 blir enda høyere. Bakgrunnen for det er at bilen nå har fått fordoblet rekkevidden til teoretiske 400 km, i praksis rundt 300 km.

-  Modellprogrammet vårt har aldri vært sterkere. Zoe er den store stjernen. Vi er de første som kan levere kombinasjonen lav pris og lang rekkevidde, sa administrerende direktør Nils-Henrik Holmen på et pressemøte onsdag.

-  Vi skal levere 200 Zoe de neste to ukene. I løpet av 1. kvartal skal vi klare 1.500. Allerede før lansering har vi forhåndssolgt 600 biler, sa Holmen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Renault Zoe. Foto: Hegnar.no

Renault-importøren mener de har et ytterligere ett ess i ermet, mulighet for umiddelbar levering. Bestiller man en Zoe i dag, kan man regne med å få bilen i løpet av fire uker.

Det gjør også at en del kunder som egentlig vurderer andre elbiler, men hvor ventelistene er lange, i stedet går til Renault.

Til tross for at batterikapasiteten til Zoe er doblet, har selve batteripakken samme fysiske størrelse. Man har blant annet jobbet med cellene og gjort mellomrommet mellom disse mindre. Batteriene har åtte års garanti (inntil 160.000 km).

Zoe har en startpris på 249.400 kroner. Med på kjøpet får man ett års gratis lading fra Fortum og Grønn kontakt, samt en Wallbox/hjemmelader.

Vi har hørt med noen av de endre elbilleverandørene om hva slags leveringstider de har nå. Vil du ha BMW i3 vil den bli produsert i februar og levert i mars. Nye VW e-Golf kommer til landet i april. Bestiller du i dag kan du ifølge importøren regne med å få bilen til sommeren. Hyundai IONIQ kan, avhengig av farge og utstyr, leveres innen utgangen av 2. kvartal om man bestiller i dag. Alle disse tre elbilene har en teoretisk rekkevidde på inntil rundt 300 km.

Superpopulære Opel Ampera-e, med en teoretisk rekkevidde på 500 km, ligger lenger frem i tid.

Renault Zoe. Foto: Hegnar.no