Motor

Opel opplever eksplosiv vekst i Norge

Opel er virkelig på gang i Norge.

Sjefen for Opel Norge, Bernt G. Jessen, viser stolt frem nye Opel Insignia. Foto: Hegnar.no

Sjefen for Opel Norge, Bernt G. Jessen, viser stolt frem nye Opel Insignia. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
14. mars 2017 - 13.17

Det er travle dager for Opel-importøren og –forhandlerne. Det er elbilen Ampera-e som fører til det store rushet til forhandlerne.

Informasjonssjef Stein Pettersen hos Opel sier at Ampera-e-salget har kommet opp i hele 1,2 milliarder kroner. Så langt er det skrevet kontrakt på over 3.700 Ampera-e i dette landet. Til sammenligning ble det i hele fjor registrert 3.708 nye Opel personbiler i dette landet.

Den eksplosive veksten kommer etter betydelig vekst også de foregående årene. I 2015 og 2016 var veksten på henholdsvis 18 og 11 prosent, men den er ingenting i forhold til tallene vi får i år.

Det som kan komme til å begrense veksten er rett og slett tilgangen på biler.

- Vi vet enda ikke hvordan leveringssituasjonen blir i 2018. Selv om Norge har førsteprioritet hos Opel, er etterspørselen stor fra mange markeder, og presset blir selvsagt ikke mindre inn mot 2019 og 2020, sier Pettersen til Hegnar.no

Norge er det første markedet hvor bilen lanseres. De første bilene vil være på plass i mai.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Opel Insignia Sports Tourer. Foto: Hegnar.no

Selv om Ampera-e blir den desidert viktigste Opel-modellen her hjemme i år, skal vi heller ikke glemme den nye, lekre familiebilen Insignia, som vises frem for publikum på den pågående bilutstillingen i Genève.  Ikke minst stasjonsvognen (Sports Tourer) bør være interessant for mange.

- Nye Insignia går i praksis ½ klasse opp i størrelse. Den får akselavstand nærmere Skoda Superb, sier Pettersen.

Insignia får en startpris på 335.000 kroner.  Toppmodellen med 260 bensinhester, 4x4, 8 trinns automat og «alt utstyr» kommer på rett over 600.000 kroner. Da kan de tyske premium-produsentene bli nervøse.

Pettersen sier at Opels flaggskip blir ekstremt velutstyrt og at ingen annen bil i segmentet tilbyr et så bredt utvalg av teknologi. Den har blant annet neste generasjon LED IntelliLux-lykter som lyser opptil 400 meter, oppdatert adaptivt chassis, klassens mest avanserte 4x4-system, head up-display, adaptiv cruisekontroll med automatisk nødbrems, aktiv filholder, oppvarmet frontrute og Opel OnStar med ny funksjonalitet.

Ifølge Pettersen blir nykommeren viktig for merkevarebyggingen.

Nye Insignia vil være på plass i Norge rett over sommerferien.

Pettersen sier at utgående modell, spesielt biler som kom etter faceliften i 2013 er populære.

- Det er et sug etter brukte Insignia, sier Opel-toppen.

En røffere Country Tourer-variant blir vist på Frankfurt-utstillingen i september.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Opel Crossland X. Foto: Hegnar.no

Den andre stor nyheten på Genève-utstillingen er Crossland X, den første av to nye crossover-modeller fra Opel. Denne er bygget på en helt ny plattform og kommer også med mye utstyr inkludert.

Crossland X bygges i samarbeid med PSA-konsernet, som i forrige uke kjøpe Opel.  Det er likevel en fullverdig Opel med helt egen identitet, hvor bare drivlinjen en felles.

Se vårt store bildegalleri fra Genève-messen her