Motor

Denne bilen blir som skapt for Norge

Foto: Opel

Foto: Opel

Artikkel av: Øystein Byberg
5. april 2017 - 10.52

Salget er allerede godt i gang for nye Opel Insignia Grand Sport og Sports Tourer, som begge fikk sin debut under den store internasjonale bilutstillingen i Genève i mars. Nå kommer en røffere variant. 

«Insignia Country Tourer er det perfekte valget for den som ønsker en allround familiebil med et av markedets mest avanserte firehjulsdriftsystemer i kombinasjon med moderne motorer og en helt ny åttetrinns automatkasse», skriver den norske importøren i en melding.

Som forgjengeren skiller Country Tourer seg fra resten av Insignia-familien, med ekstra bakkeklaring og ekstra beskyttelse, som gjør at den kan forsere selv krevende hytteveier med økt trygghet.

Vi har allerede testet Insignia Grand Sport. Vi ble imponert. Les mer her.

Opel fortsetter sin produktstrategi med biler riktig utstyrt for Norge. Med kun ett utstyrsnivå, er listen over standardutstyr lang.

Som en del av det omfattende standardutstyret i nye Insignia Country Tourer er en helt ny, supereffektiv åttetrinns automatkasse som kommer i kombinasjon med et helt nytt Twinster firehjulsdriftsystem med elektronisk styrt momentfordeling. To elektrisk styrte flerplateclutcher i en svært kompakt enhet plassert på bakakselen sørger for å mer presis fordeling av momentet uansett underlag.

Under panseret befinner det seg to solide kraftpakker som sørger for rikelig med med krefter til firehjulsdriftsystemet.

For de som foretrekker bensinmotor, kommer Insignia Country Tourer med en toliters bensinturbo på hele 260 hestekrefter og 400 Nm dreiemoment.

Ønsker du dieselmotor, er alternativet en toliters BiTurbo med 210 hestekrefter og imponerende 480 Nm.

Standard for Insignia Country Tourer er også siste generasjon av FlexRide. Den sørger for å tilpasse støtdempere, styring, girskift og gassrespons basert på tre ulike innstillinger, «Standard», «Sport» og «Tour».

Opel Insignia Country Tourer vises på bilutstillingen i Frankfurt i september, og blir tilgjengelig hos norske forhandlere ikke lenge etterpå.

Foto: Opel