Motor

Her er nye S-klasse

Det er det indre som teller når Mercedes nå lanserer en ny S-klasse.

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Artikkel av: Øystein Byberg
18. april 2017 - 15.10

Nye Mercedes S-klasse har verdenspremiere på bilutstillingen i Shanghai i Kina. Det rapporteres om en rekke innovasjoner, inkludert elektrifisering av drivlinjene.

- S-Klasse skal være og har alltid vært ledende i sitt segment. Med den omfattende oppgraderingen befester S-Klasse sin posisjon med banebrytende teknologi. Alt fra de nye motorene, til de selvkjørende egenskapene, og komfortelementer som Magic Body Control og all den luksus man forventer en i ny S-Klasse, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil, i en pressemelding.

Daimler har satt av 90 milliarder kroner til oppgradering av sitt motorprogram, der det første resultatet kom i form av den 4-sylindrede dieselmotoren i E-Klasse. Nå er rekkesekseren klar, med økt effekt og redusert utslipp

S-klasse får også en ny V8 biturobo bensinmotor.

V8-motoren i S560 4MATIC er på 469 hk og oppnår et maksimalt dreiemoment på 700 Nm. Mercedes-AMG S 4MATIC yter 612 hk. 0-100 km/t går unna på 3,5 sekunder,

Dieselmotoren blir den sterkeste i Mercedes' historie. S350d og S400d, begge med 4MATIC, har en ytelse på inntil 340 hk. 

Flaggskipet leveres også som ladbar hybrid med en rekkevidde på inntil 50 km.

«Intelligent Drive» tar et nytt skritt mot autonom kjøring. «DISTRONIC Active Proximity Control» og «Active Steer Assist» sørger for mer komfortabel støtte for sjåføren når det gjelder å holde trygg avstand til andre biler og styring. Hastigheten justeres automatisk før kurver og kryss.

Vi merker oss et helt nytt dashbord, med skjermer a la E-klasse og et helt nytt ratt.

Markedslanseringen i Europa skjer i juli.

Foto: Mercedes-Benz