Motor

Snart kan du reservere Audis elektriske SUV

Audis elektriske nyhet har over 500 kilometer rekkevidde.

Audi e-tron quattro. Foto: Audi.

Audi e-tron quattro. Foto: Audi.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
19. april 2017 - 14.50

Samtidig med avdukingen av sin Audi e-tron Sportback concept, offentliggjør Audi Norge planene for en forhåndsreservasjonsløsning for SUV-en Audi e-tron quattro concept, skriver MøllerGruppen i en pressemelding.

Bilen er produksjonsklar neste år.

Norge blir først ut med en slik reservasjonsløsning, som åpner for alle norske kunder mandag 24. april klokken 12:00. Interesserte kan forhåndsreservere for 20.000 kroner, som trekkes fra når bilen bestilles og betales.

En perfekt nummer én?

Med en batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på over 500 kilometer.

- Vår første elektriske modell passer utmerket for det norske markedet, med både quattro firehjulstrekk, godt med innvendig plass, høy bakkeklaring og ikke minst lang rekkevidde. Denne kan bli en perfekt bil nummer én for mange norske husholdninger, sier Audi Norge-direktør Harald Edvardsen-Eibak i en kommentar.

Fremdriften besørges av tre elektriske motorer. En på forakselen, mens de to andre driver bakakselen. Kraftfordelingen mellom de tre er grunnlaget for e-tron quattro firehjulsdrift.

0-100 på 4,6 sekunder

Motorene i konseptbilen leverer totalt 320 kW (435 hk), men det finnes også en egen boost-funksjon som øker effekten over kortere perioder. Det vil si til hele 370 kW (503 hk), og et dreiemoment på over 800 Nm.

0–100 km/t gjøres ifølge meldingen unna på 4,6 sekunder, mens toppfarten er regulert til 210 km/t.

Konseptbilen er 4,88 meter lang, 1,93 meter bred og 1,54 meter høy, noe som betyr en rommelig kupé og et bagasjerom på 615 liter.

Hele pressemeldingen her.