Motor

Her er den helt nye Skoda-SUV-en

Det skal selges 2.400 av denne i Norge neste år.

Foto: Skoda

Foto: Skoda

Artikkel av: Øystein Byberg
19. mai 2017 - 10.09

Skoda viste torsdag kveld frem sin helt nye kompakt-SUV.

Den helt nye Karoq måler 4,4 meter i lengden, 1,8 meter i bredden og den er 1,6 meter høy. Bilen har en bakkeklaring på opptil 18,3 cm.  

Kapasiteten i bagasjerommet er på romslige 521 liter med bakseteryggen oppslått. Legger du bakseteryggen ned øker den til 1.630 liter. Velger du de lengdejusterbare og uttakbare VarioFlex-baksetene, kan kapasiteten i bagasjerommet økes til 1.810 liter.

Bilen lanseres med to bensinmotorer og to dieselmotorer. TSI (bensin) leveres med 115 hk og 150 hk med slagvolum på henholdsvis 1,0 og 1,5 liter. TDI (diesel) leveres også med 115 og 150 hk, men med slagvolum på henholdsvis 1,6 og 2,0 liter. 2,0 TDI 150 hk leveres også med kombinasjonen 4x4 og DSG.

Kundene kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller syvtrinns DSG automatgir på alle motorer.

Lansering i Norge er planlagt i november i år.

- Prisene er foreløpig ikke kjent, men vi planlegger å åpne en reservasjonsløsning på skoda.no fra 1. juni hvor kunder kan kjøpe en plass i bestillingskøen eller registrere kjøpsinteresse, sier direktør Thomas Meiner.

- Vi har stor tro på ny Skoda Karoq i et stadig voksende SUV-marked i Norge. Målet i 2018 er å selge 2.400 biler, sier han avslutningsvis.

Les mer om bilen i pressemeldingen fra importøren

Foto: Skoda