Motor

Over 2.000 står i kø for å kjøpe denne bilen

Mindre enn to måneder etter lansering står over 2.000 kunder på listen som vil kjøpe nye Audi e-tron.

Foto: Audi Norge

Foto: Audi Norge

Artikkel av: John Inge Seljehaug
19. juni 2017 - 13.54

- Vi kommer til å få så god tilgang på biler til det norske markedet at vi kan ivareta langt flere enn de som til nå har reservert plass. Vi forventer enda større pågang straks vi kan dele mer informasjon om pris og øvrige egenskaper for en bil som er som skapt for norske forhold, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Med en batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer. Inntil videre har man ikke gått ut med bekreftet informasjon om den produksjonsklare utgaven av bilen.

Perfekt bil nummer to

- Denne kan bli en perfekt bil nummer én for mange norske husholdninger. quattro firehjulstrekk, godt med innvendig plass, høy bakkeklaring og ikke minst lang rekkevidde kan vi allerede nå bekrefte, og vi gleder oss til vi kan lette enda mer på sløret om både pris og andre egenskaper ved bilen, sier Edvardsen-Eibak.  

Tidligere i år ble Audi Norge et pilotmarked for hele verden, da man i samarbeid med Audi AG lanserte en forhåndsreservasjonsløsning for bilen. For kroner 20.000 får man en plass i køen før det åpnes for bestilling av bilen neste år.

Detaljene ikke klare

Responsen i Norge har vært veldig stor. Dette til tross for at ikke detaljene rundt den produksjonsklare utgaven kjent.

- Kunder som har reservert en plass i køen er sikret å være blant de aller første som får tilgang til slik informasjon, straks ting er klart. Basert på det vi nå vet tror vi interessen for bilen vil øke straks vi kan dele mer informasjon med omverden, forteller Edvardsen-Eibak.

Motorene i konseptbilen har til sammen stor effekt og leverer 320 kW (435 hk).  Det finnes også imidlertid en egen boostfunksjon som øker effekten over kortere perioder, til hele 370 kW (503 hk) og dreiemomentet til over 800 Nm.

0–100 km/t gjøres unna på 4,6 sekunder, mens toppfarten er regulert til 210 km/t.