Motor

Tesla-sjefen letter på sløret

Elon Musk har vært i aksjon med flere avsløringer.

Artikkel av: Øystein Byberg
7. juni 2017 - 08.35

Tesla vil vise frem prototypen av en elektrisk lastebil i september.  Under Teslas generalforsamling tirsdag kveld sa selskapets toppsjef Elon Musk at de samarbeider tett med sine største kunder for å skape en bil som tilfredsstiller behovene. Tilbakemeldingen fra potensielle kunder skal være «Hvor mange kan vi kjøpe og hvor raskt?»

En ny crossover, Model Y, skal etter planen lanseres i 2019. Denne skal bygges på en ny plattform og på en helt ny fabrikk. Det vises til at det kan bli for fullt på Fremont-fabrikken når både S, X og 3 produseres der.

Musk tror etterspørselen etter Model Y vil være større enn etterspørselen etter Model 3.

Musk uttalte også at det var en tabbe at Model X-SUV-en ble bygget på samme plattform som sedanen Model S. 

Model 3 er i rute. Konfiguratoren skal gå live i slutten juli. Den blir veldig enkel fra starten av og vil i hovedsak gi deg følgende muligheter: «Hvilken farge vil du ha?», «Hva store hjul vil du ha?». 

Tesla vil ikke gjøre samme tabbe som tidligere, da de har gitt kundene for mange valgmuligheter fra start.

Muligheten for Dual Motor, det vil si 4x4, kommer enten sent i 2017 eller tidlig i 2018, sa Musk.

Model 3-ordrene står i dag for 18 måneders produksjon, noe som betyr at om du bestiller bilen i dag, får du den neppe før i 2019.

Se hele sendingen fra generalforsamlingen her