Motor

BMW avduker spydspissen: Historiens raskeste M5

0 til 200 går unna på 11,1 sekunder. 

BMW M5. Foto: BMW.

BMW M5. Foto: BMW.

Artikkel av: Are  Strandli
22. august 2017 - 09.25

- I mars lanserte vi de første modellene i den helt nye generasjonen av BMW 5-serie. Modellutvalget er allerede bredt, og inkluderer plug-in hybriden 530e iPerformance og den sportslige M550i xDrive. Nå avdukes spydspissen, eller rosinen i pølsa om man vil, helt nye BMW M5, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge. 

Den nye generasjonen M5 er den sjette i rekken siden debuten i 1984.

– Siste generasjon BMW 5-serie har virkelig lykkes med å finne sin plass i segmentet, og byr på teknikk og kjøreglede som både eksisterende og nye BMW-kunder vet å sette pris på, sier Tegneby.

Nye M5 er historiens raskeste å gjør 0 til 100 på 3,4 sekunder, samt 0 til 200 på 11,1 sekunder (!). 

Under panseret gjemmer det seg en 4,4 liters V8-motor med TwinPower turboteknologi på hele 600 hestekrefter.

Dreiemomentet oppgis til 750 Nm, og toppfarten som er begrenset til 250 km/t, kan økes til 305 km/t ved å velge M Driver's Package. 

Firehjulstrekk

Den nye generasjonen kommer med BMWs firehjulsdriftssystem, M xDrive som kombinerer sportsligheten til bakhjulsdrift med veigrepet til firehjulsdrift.

- Når det ikke er ikke mulig å få flere krefter ned i bakken gjennom bakhjulene, og behovet for mer grep melder seg, kobles forhjulene sømløst inn gjennom en overføringskasse koblet til girkassen med egen aksling til forhjulene, skriver BMW i pressemeldingen. 

Dersom man ønsker å nyte M5en til fulle, kan firehjulsdriften kobles helt ut.

Nye M5 kommer også med den nye 8-trinns automatgirkassen M Steptronic. 

Når det gjelder eksteriøret, kommer 5-seriens nye spydspiss med et nytt  design på støtfangeren med større luftinntak som har som oppgave å forsyne bilens bremser- og nedkjølingssystem med kald luft.

For første gang på en M5 er taket laget i et karbonfiberforsterket plastmateriale som er ekstremt lett og sterkt. 

Begrenset opplag

Dersom man ønsker å få seg et unikt eksemplar, er det nå mulig å bestille BMW M5 «First Edition» som vil produseres i kun 400 eksemplarer. 

Nye M5 har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september, og vil bli lansert i første halvår 2018.

Prisen er foreløpig ikke klar.