Motor

Første smakebit på helelektriske MINI

MINI Electric Concept har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt. 

Foto: BMW Group.

Foto: BMW Group.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
30. august 2017 - 10.12

MINI Electric Concept er forsmaken på den første helelektriske MINI’en, og har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Konseptbilen markerer et nytt kapittel i MINI-historien, og gir et innblikk i hvordan den første serieproduserte helelektriske MINI’en kan se ut når den lanseres i 2019.

- I 1959 rullet den første MINI’en ut fra fabrikken i England, den ble et ikon over natten. Når den første helektriske MINI-en ruller ut fra fabrikken i Oxford i 2019, 60 år senere, blir den et ikon for en ny tid, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Sporty look 

Det er snart 10 år siden MINI lanserte sitt første elektriske konsept, MINI E. Modellen ble i sin tid produsert i 600 eksemplarer, og la grunnlaget for utviklingen av BMW i3, som i dag er et av verdens mest innovative og suksessfulle elbilkonsepter.

Mini Electric Concept er en videreføring av dagens kompakte kjernemodell med 3 dører, og den tidligere konseptbilen MINI E. Den karakterirske sekskantede grillen og de runde frontlyktene gir MINI Electric Concept en umiddelbart gjenkjennelig front. Designelementene på karosseriet er ment å gi assosiasjoner til både MINI E og tidligere produksjonsmodeller. 

Flere av bilens elementer opplyses også å være produsert ved hjelp innovativ 3D-printing.

- Den ikoniske designen, den frekke sporty looken og ikke minst gokart-følelsen bak rattet som mange elsker MINI for, er en del av oppskriften også i 2019, sier Tegneby.

Foto: BMW Group.