Motor

Hyundais råskinn revet bort

Hyundais nye spesialutgave ble utsolgt på bare to dager.

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Artikkel av: John Inge Seljehaug
10. august 2017 - 14.15

I sommer ble 100 spesialutgaver av Hyundais i30 N lagt ut for reservasjon av den tyske importøren. Etter bare to dager var ventelisten fulltegnet, selv om bilen ikke er forventet før nærmere årsskiftet.

- Vårt mål er at eierne av disse bilene skal ha et konstant smil om munnen når de er ute og kjører, sier Albert Biermann, N-sjefen hos Hyundai.

Råskinnet i30 N er basert på nye i30, men som high performancebil er den bygget fra grunnen for å levere topp kjøreglede både på landevei og bane. «N» står både for Namyang, stedet i Korea hvor Hyundai har sitt utviklingssenter, og for Nürburgring, den verdensberømte banen hvor Hyundai har sitt testsenter.

Tidligere i sommer ble bilen testet i Nürburgrings 24-timers løp i sommer, hvor løpet gikk både gjennom den tradisjonsrike Nordschleife og deler av Formen 1-banen. 

- Vi gjennomførte uten tekniske problemer og er svært fornøyd, sa Biermann etter løpet.

275 hestekrefter

Bilen har en 2,0 liters turbomotor som kan levere opp til 275 hk (353 Nm), og den manuelle girkassen har seks trinn. Blant annet kan både motoren, dempingen av bilen, førerassistentystemer og motorlyd justeres i fem forskjellige modus.

Hyundai i30 N forventes å komme til Norge nærmere årsskiftet, men både 5-dørs- og stasjonsvognutgaven av i30 finnes nå hos Hyundais forhandlere.

I sommer ble det også lansert en fastbackversjon, men det er foreløpig uvisst om denne kommer til Norge.