Motor

Porsche-salget med rekordvekst i Stavanger

Salget av Porsche går så det suser i Norge. I Stavanger er det allerede solgt nesten like mange som i hele 2016. 

Foto: Fredrik Ringe.

Foto: Fredrik Ringe.

Artikkel av: Are  Strandli
7. august 2017 - 15.15

Porsche har opplevd en formidabel salgsvekst i Norge de siste årene. Det fortsetter spesielt i år etter bortfallet av effektavgiften.

31.juli hadde det blitt registrert 386 nye biler sider årsskiftet, ifølge tall fra OFV, tilsvarende en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med fjoråret.

Knallsalg

I Stavanger bekreftes den positive salgsutviklingen.

- Vi har solgt 62 nye biler til nå i år, mot 68 i hele 2016, sier salgssjef hos Porsche Center Stavanger, Roy Klungtvedt til Hegnar.no.

Våren 2015 ble det nye Porsche-senteret på 4.000 kvadratmeter åpnet i Stavanger – midt i oljekrisen. Krisen har tilsynelatende hatt svært liten påvirkning på salget.  

- Vi har hatt en økning i antall solgte nye biler hvert år, men økningen har aldri vært så stor som fra 2016 til 2017, sier Klungtvedt.

Han forteller at det selges godt med bensinbiler og at en stor andel av de solgte bilene er med veldig stor motor.

Når en Porsche-selger sier veldig stor motor, da er det veldig stor motor.  

Videre forteller salgssjefen at det har gått mye av nye Porsche Panamera, men som han sier:

- Det skulle bare mangle når det er en ny modell.

- Ellers har vi også solgt overraskende mye to-dørs sportsbiler i år igjen.

- Kommer det inn noen spennende biler fremover?

- Vi håper å få tildelt produksjonsplass på 911 GT2 RS. Ellers er den første Panamera Turbo S E Hybrid med 680 hestekrefter allerede levert, forteller Klungtvedt.

GT2 RS blir den sprekeste gategodkjente Porsche 911 noensinne med en 3,8 liters biturbo-motor som yter hele 700 hestekrefter, har en toppfart på 340 kilometer i timen, og et dreiemoment på vanvittige 750 Nm.

0 til 100 går unna på småfrekke 2,8 sekunder.

Den norske prisen vil starte på 3.545.000 kroner, og adm. direktør i Porsche Norge, Morten Scheel, tror ifølge Finansavisen at det vil komme rundt ti biler til Norge.

Eksklusiv bil

- Hva tror du om resten av året?

- Det er snart tid for lansering av ny Cayenne, og vi forventer veldig godt salg av denne. Samtidig har vi mange kunder som har ventet på Panamera Sport Turismo, som til høsten endelig får se bilen i levende live.

- Dette vil generere flere salg utover høsten, sier Klungtvedt.

I juni lanserte Porsche en spesialversjon av 911 med tilnavnet Turbo S Exclusive som kun blir produsert i 500 eksemplarer.

Les også: Nytt fartsvidunder fra Porsche som «utvilsomt vil øke i verdi»

Den eksklusive utgaven har en 3,8 liters bi-turbo boxermotor på 607 hestekrefter som gir et maksimalt dreiemoment på 750 newtonmeter, og akselererer fra null til 100 på 2,9 sekunder.

Denne er det flere i Stavanger som har meldt sin interesse for. Disse må foreløpig vente i spenning før de får vite om de kan bli medlemmer av den meget eksklusive klubben.

- Jeg har en del på venteliste på Turbo S Exclusive, men enn så lenge så vet vi ikke om vi får tildelt bil, sier Klungtvedt.

- Alt i alt er vi veldig fornøyde med salget så langt i år, og forventer at det skal fortsette slik resten av året, oppsummerer han.

Les også: Salget av BMW og Porsche eksploderer i oljebyen