Motor

Sjekk ut siste skrik fra BMW

- Dette er full frihet på fire hjul, sier BMW-topp.

Foto: BMW

Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
18. august 2017 - 11.21

På den årlige eksklusive bilutstillingen «Concours d’Elegance»  på Pebble Beach i California, drar BMW nå duken av konseptbilen BMW Concept Z4. Konseptbilen til neste generasjon av den velkjente BMW-roadsteren, kommer med en oppsiktsvekkende design som røper litt av hvordan den endelige modellen vil se ut når den lanseres, heter det i en melding fra BMW.

– Helt nye BMW Concept Z4 oser av kjøreglede. Dette er en helstøpt kjøremaskin som er strippet helt ned til de essensielle detaljene. Dette er full frihet på fire hjul, sier Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, i meldingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: BMW

Fornyet design

BMW slår fast at Z4 har vært en toneangivende modell med særegent design helt siden den første generasjonen ble lansert i 2004. Helt nye BMW Concept Z4 er en videreføring av denne tradisjonen, samtidig som man går lenger tilbake i historien og henter elementer både fra BMW 328 Mille Miglia og BMW Z8.

Helt nye BMW Concept Z4 er et designkonsept som oppsummerer BMWs visjon for hva en moderne roadster skal være. Her er det ingenting som skal få lov til å ta fokuset vekk fra kjøregleden.

Designspråket i interiøret er en videreføring av det tredimensjonale uttrykket i eksteriøret med rene flater og skarpe vinkler, og understreker den presise og minimalistiske estetikken som gjennomsyrer hele BMWs nye designkonsept.