Motor

Arbeidshesten Toyota Land Cruiser blir «ny»

Det er solgt over 400 Toyota Land Cruiser i Norge i år. Nå kommer ikonet i ny drakt.

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Artikkel av: Øystein Byberg
18. september 2017 - 14.00

Toyota har en stor tilhengerskare som kjører Land Cruiser. Historien går tilbake til 1951! Så langt i år (per 17. september) er det registrert 426 varebiler og fire biler med hvite skilt. Under bilutstillingen i Frankfurt viser Toyota frem en oppgradert utgave av arbeidshesten.

Eksteriøret har fått en oppgradering, men det kreves et trent øye for å se forskjell fra utgående modell. Dessuten har interiøret blitt hakket mer sofistikert med høyere komfort og materialkvalitet.

Også kjøreegenskapene skal være forbedret. Terrengbilen skal være bedre både på og utenfor offentlig vei.

Dashbordet er nytt, med en 8 tommers Toyota Touch 2-skjerm. Vi merker oss at Toyota Safety Sense er på plass i ny Land Cruiser.

- Vi vet ikke prisen ennå, sier informasjonskonsulent Tove Hejll hos den norske importøren til Hegnar.no. Hun sier de har 80 biler igjen av den utgående modellen som skal ut, men ser ingen problemer med å bli kvitt bilene før den nye utgaven er på plass på nyåret.

I vestlige markeder leveres nye Land Cruiser med en 2,8 liters dieselmotor på 177 hk

Land Cruiser er den Toyota-modellen som selges i flest land, 190. Når vi vet at FN offisielt har 193 medlemsstater, er det ikke igjen mange hvite flekker på kartet hvor Land Cruiser ikke selges.