Motor

Bobil til 7,2 millioner eller campingvogn med terrasse?

Det er nye tider innen bobiler og campingvogner.

Foto: Caravanmessen

Foto: Caravanmessen

Artikkel av: Øystein Byberg
9. september 2017 - 10.03

Caravanmessen 2017 åpner torsdag i neste uke og slår allerede alle rekorder. Aldri før har bobil og campingvogn vært mer populært i Norge, fastslår arrangøren.

 Luksus-bobil til 7,2 millioner kroner, verdens største serieproduserte toetasjes campingvogn, alle nyheter for det norske markedet og en messearena som har fylt opp hver eneste kvadratmeter med bobiler, campingvogner og tilbehør. Dette er hva som venter de besøkende når Caravanmessen 2017 åpner torsdag klokken 10 i Lillestrøm.

- Messen er fylt til randen og den siste uken har vi måttet si nei til utstillere. Årets messe blir tidenes største og beste, sier messegeneral Konrad Sel, som har 60 utstillere på listen. Forhandlere fra Alta til Lindesnes er på plass for å vise frem herlighetene. 

2017 tegner å bli et historisk år i norsk caravansammenheng. Fersk registeringsstatistikk viser en økning på hele 20 prosent i salget av nye bobiler til og med 1. september. Salget av nye campingvogner har økt med 11 prosent.

- Det er ingen tvil om at denne ferie- og fritidsformen er blitt utrolig populær, sier generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Geir Holm og Konrad Sel. Foto: Caravanmessen

Bobil til 7,2 mill. kroner

Det enorme gulvarealet på 36.000 kvadratmeter dekkes for det aller meste av norske favoritter i prisklasser fra 300.000 til 900.000 kroner. Men det er også ryddet plass til eksklusive modeller. Tysk-produserte Concorde Centurion er bobildrømmen som gi deg gåsehud. Dette sier litt om standarden: 

  • Aircondition med ulike soner
  • Sofaer i eksklusiv oksehud
  • Skipsgulv i edeltre
  • 40 tommers curved HD-TV
  • Romslig kjøkken med både oppvask- og vaskemaskin
  • Stort kjøleskap med fryser
  • Gedigen dobbeltseng med luksuriøse madrasser og egen TV
  • 12 meter lang og 2,5 meter bred
  • Utvidbar stue
  • Egen «garasje» for liten personbil

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Caravanmessen

Nyhet fra Kabe

En helt ny campingvogn fra Kabe vil trolig også tiltrekke seg nysgjerrige blikk på messen. Det passende navnet «Imperial Tower» er satt på campingvognsegmentets svar på en flybridge. Det svenske merket feirer 60 år siden oppstarten med en vogn på hele 26 kvadratmeter.

 - Utvalget i Norge har aldri vært bedre enn nå. Og aldri før har vi sett så mange modeller spesialtilpasset nordiske caravanisters behov. Stadig flere produsenter lager vogner og biler for helårsbruk. De tar høyde for iskalde vinterdager og glovarme sommerdager, sier Konrad Sel.

 - For nordmenn flest er Carvanmessen en markedsplass for mere jordnære produkter. Her finnes campingvogner fra under 100.000 kroner og bobiler for under 700.000 kroner, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Caravanmessen