Motor

Da kan Kina forby salg av bensin- og dieselbil

Det gigantiske bilmarkedet Kina vil sette en frist for bilprodusenter når det gjelder stans av salg av biler drevet av fossilt brennstoff.

Artikkel av: Øystein Byberg
11. september 2017 - 08.42

For å få fart i overgangen til elektriske biler vil Kina sette en frist for bilprodusenter når det gjelder stans av salg av biler drevet av fossilt brennstoff, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.

Xin Guobin, den kinesiske viseministeren for industri og informasjonsteknologi, opplyser at myndighetene arbeider sammen med andre beslutningstakere om en tidsplan for stopp i produksjonen og salg av fossildrevne biler.

- Implementeringen av et forbud for et marked så stort som det kinesiske kan komme senere enn 2040. Det vil gi god tid for alle til å forberede seg, sier assisterende daglig leder Liu Zhija i Chery Automobile.