Motor

Kanskje din neste elbil kommer fra Kina?

Nå kommer kineserne!

Chery konseptbil

Chery konseptbil

Artikkel av: Øystein Byberg
12. september 2017 - 17.00

Chery Automotive er en av flere kinesiske bilprodusenter som er på plass på Frankfurt-messen. Der viser de frem sine første modeller beregnet på det europeiske markedet. Om de faktisk kommer til Norge vet vi ikke, men forutsetningene er absolutt til stede. 

En av nyhetene er en kompakt-SUV som skal leveres som hybrid, ladbar hybrid eller helektrisk modell. Etter planen kommer den i 2020.

Chery opplyser også at alle deres modeller vil inkluderer de beste connectivity- og underholdnings-egenskapene og mulighet for autonom kjøring.

Tiggo Coupé Concept er en forsmak på kommende modeller under merkets «Life in Motion»-filosofi. Den elektriske konseptbilen er utstyrt med en Lithium-Ion batteripakke. 0-100 km/t går unna på 7 sekunder, mens toppfarten er på over 200 km/t. Rekkevidden er på inntil 500 km.

Chery er ingen liten aktør. I fjor ble det solgt 700.000 biler, opp 28 prosent fra året før. Rundt 100.000 av disse ble eksportert. Chery stod dermed for nesten 30 prosent av all den kinesiske bileksporten.

Den internasjonale veksten vil styrke Cherys rolle som Kinas ledende eksportør av biler, mener selskapet.