Motor

Kia pimper opp Picanto

Kia lanserer crossover-inspirerte Picanto X-Line.

Kia Picanto X-Line. Foto: Kia

Kia Picanto X-Line. Foto: Kia

Artikkel av: Øystein Byberg
10. september 2017 - 00.08

Kia lanserer crossover-inspirerte Picanto X-Line under årets Frankfurt-messe, men allerede nå er detaljer klare om nykommeren som vil være i salg i Norge fra første kvartal 2018.

Kia tilfører sin minste bil gener fra de større crossover- og SUV-modellene Sportage og Sorento, og gir Picanto X-Line nye funksjonelle detaljer og løsninger. Blant annet høyere bakkeklaring som nå er 156 millimeter, spenstige kontrastfarger og den nye bensinmotoren T-GDI på 1 liter som gir den tøffeste og kraftigste Picanto så langt.

- Nye Picanto ble lansert tidligere i år og i første halvår økte salget 23 prosent til 31.827 enheter. Den er nå en av våre mestselgende modeller, og vi regner med at nye X-Line vil øke veksten ytterligere, sier Michael Cole, som er Chief Operating Officer i Kia Motors Europa, i en melding.

Turbo bensinmotoren som før kun var tilgjengelig for cee´d og Rio leveres nå for første gang i Picanto. 100 hestekrefter står til disposisjon ved 4.500 omdreininger.