Motor

Lokker med flere elbiler og billig-SUV

En oppgradert og røff billig-SUV og to elbiler skal dra lasset for den norske importøren av Renault og Dacia neste år

Dacia Duster

Dacia Duster

Artikkel av: Øystein Byberg
15. september 2017 - 10.21

Renault står bak en av de mest spektakulære konseptbilene på årets bilutstilling i Frankfurt. SYMBIOZ er Renaults visjon av bilen og den rolle i samfunnet frem mot 2030. Den er naturligvis elektrisk, autonom, oppkoblet og utviklet med tanke på å være fullt integrert i det menneskelige økosystemet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spreking

Men heldigvis er Renault også på plass med mer håndfaste modeller. Blant nyhetene finner vi Megane RS, med 280 spreke hestekrefter under panseret.

- Den er viktig for merkevarebyggingen, men vi har foreløpig ikke besluttet om bilen vil bli tatt inn til Norge, sier Brand Manager for Renault og Dacia hos den norske importøren, Stine Fratras.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elbilene drar lasset

Her hjemme er elbilen Zoe den store bestselgeren med over 1.800 utleverte biler så langt i år. De store fordelene med Zoe i forhold til mange av konkurrentene er lang rekkevidde (inntil 400 km) og kort leveringstid.

Varebilmarkedet er viktig for Renault i Norge. Nå kan elektriske Kangoo ZE få et oppsving i salget ettersom rekkevidden har blitt betydelig bedre.

Fratras slår fast at nye Kangoo ZE med 270 km rekkevidde (NEDC) er best på varebilmarkedet og den eneste elektrisk varebilen som leveres med både varmepumpe, elektrisk forvarming og tilleggsvarmer som standard. Den har samme nyttelast og volum (3-4 m3) som den vanlige diesel Kangoo-utgaven.

Målet er å selge 700 stykker av denne modellen neste år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Renault Kangoo Z.E. Foto: Renault

Tøffere Duster

Renaults rumenske merke Dacia er ute med en helt ny utgave av SUV-en Duster, som kommer senere i år. Duster har blitt fornyet med ny design, nytt utstyr og et oppdatert interiør.

-  Prisene er ikke 100 prosent klare på Dacia Duster, men vi starter forhåndssalget på nett om noen få uker, sier Dacia-toppen.

Fratras håper å selge 500 Duster i løpet av neste år.

Se også: Solcelleprodusent kaster seg på elbilkarusellen.

se også: Hva gjør elbilene med produsentenes marginer?

Dacia Duster. Foto: Dacia