Motor

Ny runde med Tesla-søksmål

I fjor punget Tesla ut millioner til 133 misfornøyde elbileiere og unngikk rettssak. Nå har nye Tesla-eiere meldt seg og saksøkt bilprodusenten på nytt.

Tesla. Foto: Håkon Sæbø.

Tesla. Foto: Håkon Sæbø.

Artikkel av: Oliver Orskaug/ Finansavisen
12. september 2017 - 10.42

(Finansavisen): 38 eiere av Tesla Model S P85D har gått rettens vei for å få erstatning fordi de mener effekten elbilen deres har er lavere enn hva bilprodusenten hevdet i markedsføringen og salgsprosessen.

Bilene ble annonsert med 700 hestekrefter, men det var langt fra hva som ble målt i praksis.

Forlikte før rettsmøtet

Søksmålet er registrert hos Oslo tingrett 29. juni i år. Dommeren i saken har gitt den amerikanske elbilprodusenten frist til 18. september med å svare på søksmålet.

Det er ikke første gang misfornøyde Tesla-eiere i Norge saksøker bilprodusenten.

I fjor gikk 133 elbileiere rettens vei og krevde kompensasjon, med mange av de samme begrunnelsene som det nye søksmålet omhandler. Men saken endte aldri opp i domstolen fordi Tesla valgte å inngå et millionforlik dagen før retten ble satt.

Den gang var Tesla-eierne representert av advokatfirmaet Wikborg Rein, mens nå er det advokatfirmaet CLP som bistår saksøkerne.

Les også: Tesla har inngått forlik med misfornøyde eiere

Vil ha samme avtale

Ifølge Dagens Næringsliv tilbød Tesla saksøkerne ulike kompenasjonsløsninger i et hemmelig forlikstilbud.

Man kunne enten godta en kontantutbetaling på 65.000 kroner eller en kombinasjon av kontantutbetalinger, oppgradering eller utstyrspakke.

Om alle valgte en ren kontantutbetaling, ville forliket kostet Tesla i overkant av 8,5 millioner kroner.

Aller helst ønsker de 38 nye saksøkerne den samme avtalen som de som forlikte med Tesla i fjor, uten at saken havner i rettsapparatet. I rene kontanter tilsvarer det omtrent 2,5 millioner kroner for Tesla.

– Vi har på vegne av våre klienter fremsatt et tilbud om å løse saken ved at våre klienter tilbys samme løsning som saksøkerne i forrige sak, men Tesla Motors Norway har av en eller annen grunn ikke vært villig til å gi våre klienter det samme tilbudet, sier advokat og partner Egil Jarslett i CLP til Finansavisen. 

Tause Tesla

– Vi har ingen kommentar, ettersom dette er en pågående sak, sier Teslas norske pressetalsmann Even Sandvold Roland til Finansavisen. 

Heller ikke Teslas advokat, Stephan Jervell hos advokatfirmaet Wiersholm, vil kommentere saken.

– Er det åpning for at søksmålet kan omfatte flere enn de 38 som dere representerer nå?

– Det har vi ikke tatt endelig stilling til, sier Jarslett hos CLP.

Det skal ha blitt solgt rundt 1.200 Tesla-biler av Model S P85D i Norge.