Motor

Så mange vil sikre seg Mercedes' el-SUV

Mercedes-Benz skal ha 10 helelektriske biler tilgjengelig for bestilling innen 2022. Så mange nordmenn har reservert den nye el-SUV-en som kommer i 2019.

Mercedes EQC

Mercedes EQC

Artikkel av: Øystein Byberg
19. september 2017 - 14.53

Mercedes-Benz er blant bilprodusentene som har satt opp tempoet i utviklingen av nye elbiler.

På bilmessen IAA i Frankfurt, som varer frem til 24. september, avslørte den tyske bilprodusenten at Mercedes-Benz og smart ha 10 helelektriske modeller tilgjengelig for bestilling allerede innen 2022.  Av disse blir 7 Mercedes og 3 smart.

PR- og informasjonssjef Audun Hermansen hos Mercedes-Benz Norge sier til Hegnar.no at alle smart-bilene som selges i 2020 skal være elektriske, men allerede i dag er dette tilfellet i Norge og USA.

Høydepunktet i Frankfurt er forsmaken på den nye elbilen i kompaktbilsegmentet; Concept EQA.

Konseptmodellen har to elektromotorer som tilsammen yter 270 hestekrefter, har firehjulsdrift og får en rekkevidde omkring 400 km. Utstrakt bruk av fiberoptikk og LED-paneler gir et unikt design som understreker bilens elektriske drivlinje.

Det er ikke indikert når Concept EQA kommer på markedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mercedes EQA

Over 1.000 har reservert el-SUV

Allerede i 2019 kommer Mercedes’ elektriske SUV, som foreløpig går under navnet Concept EQC.

Produksjonsmodellen er på størrelse med dagens GLC, får 500 km rekkevidde, 4MATIC og et design sterkt inspirert av Concept EQC

I slutten av forrige uke lanserte Mercedes-Benz Norge en reservasjonsløsning for denne modellen, som første marked i verden, og det tok ikke lang tid før de rundet 1.000 reservasjoner.

Hermansen kan riktignok berolige ivrige nordmenn da Norge er et prioritert marked med god tilgang på bil fra lansering.

(PS: Jaguar Land Rover opplyste i en melding tirsdag at rundt 1.000 står i kø for deres el-SUV; I-Pace. Audi har passert 2.500 reservasjoner på sin e-tron. Begge disse modellene kommer mot slutten av 2018)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Audun Hermansen

Project One

Den mest spektakulære bilen på Mercedes’ stand er imidlertid Mercedes-AMG Project ONE. Det dreier seg om en to seters supersportsbil, foreløpig bare en showbil, som er fullpakket av Formel 1 hybrid-teknologi fra racerbanen til veien.

Den totale effekten skal være på over 1.000 hk, med en toppfart på over 350 km/t, og skal gjøre 0-200 km/t på under 6 sekunder.

Bilen har én V6 1,6 liters turbo bensinmotor og fire elektriske motorer.

Hermansen opplyser at én nordmann har vært i samtaler med AMG i Affalterbach og sannsynligvis har kjøpt supersportsbilen, som koster 2.275.000 euro, før norske avgifter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mercedes-AMG Project One

Luksus

Nye S-Klasse Coupé og Cabriolet ser også dagens lys i Frankfurt. Toppmodellene blir AMG S 63 4MATIC+ og AMG S 65.

Salgsstart er forventet senere i høst, med lansering tidlig vår 2018.

Mercedes S-klasse Coupé