Motor

Slik fungerer «Care by Volvo»

«Care by Volvo» skal gjøre det like lett å eie en Volvo som å ha en smarttelefon. 

Care by Volvo. Foto: Volvo

Care by Volvo. Foto: Volvo

Artikkel av: Øystein Byberg
21. september 2017 - 12.18

Med lanseringen av nye Volvo XC40 og abonnementstjenesten Care by Volvo utvikler Volvo en ny modell for bilhold.  

Abonnementet kommer ifølge Volvo til å gjøre bilholdet like oversiktlig, enkelt og ukomplisert som å ha en smarttelefon. Kunden slipper å forholde seg til noe annet enn en nasjonal, ferdigforhandlet månedspris – og får en ny bil annethvert år.

Etter å ha bestilt på nett, kan Care by Volvo-kunden sette seg bak rattet i sin nye Volvo uten å bekymre seg over tradisjonelle utgifter som kontantbeløp, forsikringer, skatter, avgifter og servicegebyrer – eller prisforskjeller knyttet til geografisk område eller kundens alder knyttet til forsikringspremien, heter det i pressemeldingen fra Volvo.

Avhengig av tilgjengelighet kommer Care by Volvo også til å kunne tilby en rekke digitale concierge-tjenester som fylling av drivstoff, rengjøring, henting til service og levering av e-handelsvarer direkte til bilen. 

Les også: Her er nye Volvo XC40!

I Norge vil Care by Volvo-abonnementet nå bestå av kostnadsfrie servicer, videre hentes og bringes bilen i forbindelse med verkstedavtalene. Abonnementet tilbyr også Volvia Total Care-forsikring og dekkhotell. Ved å trykke på Volvo On Call-knappen i bilen aktiveres et anrop til concierge-service, som kan hjelpe med å sende en adresse til bilens navigasjonssystem, booke hotell eller bestille flybilletter. Med mobilitetsløsningen i Care by Volvo får abonnenten velge en annen Volvo åtte dager i løpet av året, i tillegg til den opprinnelige bilen. Abonnementets Five Star-medlemskap i Hertz gir også andre fordeler, og inntil 20 prosent avslag på leie av bil i Norge og Europa. 

Nye XC40, som ble lansert i Milano torsdag, blir den første modellen som tilbys med Care by Volvo. Andre Volvo-modeller og nye, digitale concierge-tjenester vil bli lagt til etter hvert. 

XC40-førerne blir de første Volvo-kundene som kan dele bilene sine med venner og familie ved hjelp av en ny digital nøkkelteknologi. Denne bildelingsfunksjonen er standard for Care by Volvo-kunder.