Motor

Storselgere på gang for Škoda

Stikkordene er elbil og SUV.

Skoda Karoq

Skoda Karoq

Artikkel av: Øystein Byberg
19. september 2017 - 13.11

På Škodas stand på bilutstillingen i Frankfurt finner vi to svært interessante modeller sett med norske øyne.

I vår viste tsjekkerne frem sin kommende elbil, i form av konseptbilen Vision E, på bilutstillingen i Shanghai. Nå vises bilen for første gang for et europeisk publikum.

- Vision E vil få mange likhetsstrekk med den første helektriske Škoda-en når den kommer. Mye blir likt, sier informasjonssjef Jan Erik Haugen hos den norske importøren til Hegnar.no.

Det er tidligere kommunisert at elbilen vil få en rekkevidde på inntil 500 km. Den er også forberedt for autonom kjøring.

Den kan blant annet kjøre av seg selv i kø, gjennomføre motorveietapper med autopilot, holde seg i kjørefeltet og gjennomføre unnamanøvrer, forbikjøringer og parkere på egen hånd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skoda Vision E

Produksjonsmodellen kommer i 2020, så man må smøre seg med tålmodighet før man kan parkere en elbil fra Škoda i garasjen.

Det ligger også i kortene at det vil komme flere varianter av elbilen, fem forskjellige modeller innen 2025 er planlagt

Den første elektrifiserte Škodaen blir lansert i 2019. Det er Superb som får æren av å åpne ballet i form av en ladbar hybrid.

Den viktigste nyheten for Škoda neste år blir imidlertid kompakt-SUV-en Karoq, som ventes til landet i mars. Lanseringen er planlagt i november/desember i år, mens prisene skal være klare i løpet av noen uker.

Før prisene er klare har rundt 300 kunder forhåndsreservert SUV-en.

- Vi har store forventninger til Karoq og har et mål om å levere opp mot 2.400 biler neste år, men tallet avhenger av at Škoda-fabrikken klarer å tilfredsstille etterspørselen, sier Haugen.

- Karoq er så stor at den kan fungere som familiebil for mange, sier Haugen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skoda Karoq

Den større SUV-en Kodiaq er allerede en stor suksess. Den norske importøren er overveldet over markedets respons på denne modellen. Her siktes det inn mot et salg på 2000 biler i år.

Škoda Kodiaq har en leveringstid på rundt seks måneder pr idag.

Škoda ligger på 6. plass på OFVs registreringsstatistikk med drøye 6.300 biler så langt i år, opp 13 prosent i fra i fjor.

- Vi har hatt en fin salgsutvikling i Norge gjennom flere år nå, og setter stadig nye salgsrekorder. Vi forventer også et bra år i 2018 for Škoda, sier Haugen.